Worden wie je bent

Eén van de manieren om je geluksgevoel en gezondheid te vergroten is door te leven vanuit je hart. Vanuit het principe hart en hoofd in balans. Wanneer je als mens liefdevol, dankbaar en nieuwsgierig in het leven staat voel je je waarschijnlijk gelukkiger.

Ook een nieuwe studie aan de New England-universiteit in Sydney toonde dit onlangs weer aan. Er zijn mensen die al van nature leven vanuit hun hart, maar je kunt ook leren om meer vanuit je hart te leven.

Echt in verbinding staan met jezelf en anderen maakt gelukkig. En eigenlijk is dit helemaal niet zo vreemd. Wie goed voor zichzelf zorgt, is namelijk ook beter in staat er voor anderen te zijn. Door liefdevol te leven vanuit je hart, leer je om je eigen glas vol te houden, zodat je iedere keer opnieuw een ander een slok kunt geven zonder zelf dorst te krijgen.

Tijdens een coaching traject bij ‘Innerlijk balans’ leer je om vanuit het principe hart en hoofd in balans, in verbinding te komen met jezelf en om echt verbinding te maken met de ander, zonder jezelf weg te geven. Je leer een brug te slaan tussen je hoofd en hart. Hierdoor wordt jouw fundament als mens sterker net als de pijlers van je leven.

Het is als diepzeeduiken, als je eenmaal de sprong in het water hebt gemaakt en dieper durft af te dalen richting de bodem van de zee (je hart & gevoel), dan worden de schatten die op de bodem op je liggen te wachten zichtbaar.